Ημερίδα Minoan Labs «HPV και παθολογία του Τραχήλου της Μήτρας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 η ενημερωτική ημερίδα των MinoanLabs με θέμα «HPV & Παθολογία τραχήλου Μήτρας».

 

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Επιστημονική και Πανεπιστημιακή κοινότητα ανέλυσαν την παθολογία του τραχήλου της μήτρας, την ιογενή επίδραση του HPV και τη σημασία πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. Επιπλέον, αποτυπώθηκε η επιδημιολογία του HPV στην Κρήτη, μέσα από στοιχεία του Κυτταρολογικού και Μοριακού μας τμήματος.

Αναλυτικότερα, την Ημερίδα προλόγισε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης συγχαίροντας το κέντρο μας για αυτή την επιστημονική πρωτοβουλία. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του πρόεδρου του ΙΣΗ κ. Χάρη Βαβουρανάκη, ο οποίος τόνισε τη σημασία και την αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων διεπιστημονικών συναντήσεων.

 

Ο κεντρικός ομιλητής, κ. Δεληγεώρογλου Ευθύμιος, ομότιμος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών με εξειδίκευση στην Παιδική και εφηβική γυναικολογία, μίλησε για τον επιτακτικό εμβολιασμό κοριτσιών όσο και αγοριών έναντι του ιού HPV καθώς η ογκογόνος δράση του ιού δεν περιορίζεται μόνο στον τράχηλο της μήτρας αλλά ενοχοποιείται και για κακοήθειες του πρωκτού, του πέους και του ρινοφάρυγγα.

Οι εξαίρετοι ομιλητές και Μαιευτήρες Γυναικολόγοι, Δρ. Αγγελάκης Εμμανουήλ, κ. Αθανασία Καραμάνη, Δρ. Νιργιανάκης Κωνσταντίνος καθώς και η κυτταρολόγος του Minoan Labs Τσιχλή Ελεάννα κάλυψαν όλο το φάσμα της παθολογίας του HPV από την πρόληψη, τη διάγνωση έως και τη θεραπεία. Η βιολόγος του Minoan labs κ. Φραγκιαδουλάκη Διαμάντη ανέλυσε με εξαιρετική επιτυχία την επιδημιολογία του ιού HPV στην Κρήτη.

 

Των στρογγυλών τραπεζών προέδρευσαν η καθηγήτρια Κυτταρολογίας Καλογεράκη Αλεξάνδρα, ο επιστημονικός διευθυντής του Μητέρα Κρήτης κ. Σηφάκης Σταύρος, κ. Ματαλλιωτάκης Ιωάννης και κ.Τζανάκης Εμμανουήλ.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους καθώς και το συνεδριακό κέντρο Ntoré Symposia για την άρτια υποστήριξη.

MINOAN LABS
Logo
Shopping cart