Προαθλητικός Καρδιολογικός έλεγχος

Προαθλητικός Καρδιολογικός έλεγχος

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο μας, Minoan Labs (ΠΑΓΝΗ), πραγματοποιείται πλήρης καρδιολογικός έλεγχος.

Ειδικές προσφορές σε μαθητές (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) και αθλητές

Ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος διενεργείται από τον καρδιολόγο πριν από την έναρξη οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας. Σκοπό έχει την εκτίμηση του καρδιαγγειακού συστήματος ανθρώπων κάθε ηλικίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, για να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα ή κάθε είδους άσκησης με ασφάλεια καθώς ορισμένα υποκείμενα νοσήματα ή συγγενείς ανωμαλίες μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιαγγειακά συμβάντα κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Ο καρδιολογικός έλεγχος έχει καταστεί ορθά προαπαιτούμενος και είναι απαραίτητος για την εγγραφή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Έχει ως βασικούς  στόχους την πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας καθώς και τη διάγνωση νοσημάτων (βαλβιδοπάθειες, μυοκαρδιοπάθειες, στένωση ισθμού αορτής, σύνδρομο Marfan, αρτηριακή υπέρταση, αρρυθμίες, κ.α.) που δεν αποκλείουν την αθλητική δραστηριότητα, αλλά απαιτούν ειδικές προφυλάξεις και παρακολούθησής έτσι ώστε η άθληση να γίνεται με ασφάλεια.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος:

Λήψη ατομικού ιστορικού

Καρδιολογική εξέταση

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Triplex καρδιάς

Δοκιμασία κόπωσης σε κυλιόμενο τάπητα-για πρωταθλητισμό και ηλικίες >35 ετών

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

MINOAN LABS
Logo
Shopping cart